top of page
Two Dogs

Van Afgedankt tot Gouden Mand

Het traject van de adoptie

In onze inleiding “Wie zijn wij”  heeft u het voortraject van de honden kunnen lezen. Veelal een triest verhaal. 

Maar daar bent u !! En u bent bereid om een kansarm of kansloos hondje een toekomst te bieden. Van de trieste blikken achter de tralies via de springplank bij onze opvang naar een Gouden Mand bij u thuis. Geen uitzichtloze situatie meer, geen honger en honger naar liefde maar juist warmte, voldoende eten, waardering en knuffels. 

Op deze pagina nemen wij u mee in het traject van de adoptie. 

U wilt gaan adopteren: 

U bent al langer bezig om een hondje te adopteren. U bezoekt onze te adopteren honden op onze website of op de facebookpagina’s. Happy Dog Maspalomas Gran Canaria, voor de honden die nog op Gran Canaria verblijven 

Happy Dog Maspalomas Nederland, voor de honden die al in Nederland in opvang zijn. 

U raakt verliefd: 

U raakt gecharmeerd van een van onze hondjes. Stuurt u dan een email naar happydogmaspalomas@outlook.com en een van onze medewerkers neemt telefonisch of per email contact met u op en stuurt u een aanvraagformulier.  Via facebook kunt u ook een privé berichtje sturen via de pagina met de hond van uw keuze. 

U heeft de stap genomen en het formulier ingestuurd: 

Geweldig. De eerste stap voor de “journey to happiness” is genomen. Een bemiddelaar neemt nu contact met u op om telefonisch kennis met u te maken en samen te kijken of er een match tussen u en de hond kan zijn. Natuurlijk kan het gebeuren dat niet dit hondje maar misschien een heel ander hondje beter bij u zal passen. Het kan ook zijn dat er meerdere gegadigden zijn en u teleurgesteld zult worden. We zijn hierin heel eerlijk en transparant. U moet beiden gelukkig worden. Tijdens deze telefonische kennismaking kunt u al uw vragen stellen. Ook zullen wij u uitvoerig informeren hoe u met de hond om moet gaan. Het zijn veelal hondjes met een rugzak(je), vaak angstig en ze moeten echt de ruimte krijgen om te wennen. Dubbel aanlijnen, tuin volledig omheinen, vluchtroutes uitsluiten etc. zijn zaken die aan de orde komen. Wanneer de hond al in Nederland in een opvanggezin woont, wordt een afspraak voor een kennismakingsbezoek ingepland.


We komen graag bij u thuis: 

Als de (telefonische) kennismaking van beide kanten positief is verlopen, maken we graag een afspraak met een huisbezoeker die bij u thuis komt kijken of er nog zaken aangepast moeten worden. Dit om een veilige leefomgeving voor de hond te waarborgen. 

Formaliteiten: 

Is dit huisbezoek akkoord bevonden, dan worden de afspraken tussen u en de begeleider verder gemaakt. U hoort wanneer de hond zal kunnen gaan vliegen en op welke luchthaven hij zal arriveren of wanneer u de hond bij het opvanggezin kunt gaan halen,  in overleg met hen vanzelfsprekend.  De adoptie-overeenkomst wordt gemaakt waarin zowel uw- als de gegevens van de hond komen te staan. 

Meestal worden de gegevens van het paspoort van de hond vanuit Gran Canaria pas een dag vooraf bekend gemaakt omdat de hond nog een volledige medische check krijgt de dag voordat hij/zij gaat vliegen. U kunt vooraf een concept van de adoptie-overeenkomst krijgen. De medische check van de reeds in Nederland verblijvende hondjes wordt door het opvanggezin gedaan. 

Bevestiging / betaling: 

We ontvangen het liefst de adoptie-overeenkomst digitaal. We sturen u het contract per  mail (sign request) ,  u kunt dit digitaal ondertekenen en naar ons terugsturen. De betaling van € 400,00 ontvangen we ook graag vooraf met een screenshot per e-mail of app.  Ingeval u de hond bij een opvanggezin gaat halen, sturen we u ook per sign request het contract toe, lukt dat helemaal niet dan vragen wij u de adoptie-overeenkomst op te sturen.  

Vliegapp: 

Happy Dog Maspalomas communiceert veelal via de messenger app. De dag voorafgaand aan de vlucht gaat u mee in de vliegapp met alle andere adoptanten of opvanggezinnen die die dag ook aanwezig zullen zijn bij de ontvangst. Zo kunt u uw hond de hele reis van Gran Canaria naar Nederland of België volgen. De omhelzing is de kers op de taart. De vliegreis is geboekt. U weet wanneer de hond zal aankomen en dit is dan ook het mooiste moment van het hele traject. Een HDM’er in herkenbare outfit zal op de luchthaven aanwezig zijn om u te ontvangen, de formaliteiten met u door te nemen zoals de adoptie-overeenkomst. U kunt nog vragen stellen en dan is het moment daar. Het moment waarop u en de andere adoptanten de verwachte hond in liefdevolle armen sluiten. Iedere keer weer ontroerend. 

Thuis en de nazorg: 

Geef uw hondje de ruimte en de tijd om te wennen. Hou de wereld klein. Hoe graag u uw hond ook wilt laten zien, hou het rustig . Leef u in hoe u zichzelf zult voelen na een lange vliegreis met onbekende bestemming. Stressvol. 

De stress kan zich uiten in wat medische kleine malaise zoals diarree. Neem contact op met uw contactpersoon bij HDM,, dat is de bemiddelaar met wie u tijdens het adoptietraject contact mee hebt gehad  en ga niet gelijk naar uw dierenarts. Een bezoek aan de dierenarts genereert weer stress voor de nieuwkomer. Kleine probleempjes zijn ons niet onbekend. Ons veterinaire team in Gran Canaria kan u ook raad geven dus twijfel niet en neem contact met ons op. 

Zolang uw hond leeft kunt u altijd een beroep op onze nazorg doen via uw contactpersoon.

Noodnummer: 

Bij vermissingen of levensbedreigende situaties, neem direct contact met ons op door een whatsapp bericht of sms te sturen naar ons noodnummer , dat u als adoptant van ons ontvangt,met de naam van de hond en het mobiele nummer waarop u bereikbaar bent. Dus alleen voor noodsituaties dient dit nummer gebruikt te worden. 

 Zet dit nummer in uw mobiele telefoon. 

De Gouden Mandjes: 

Graag voegen wij u toe aan de Gouden Mandjes van Happy Dog Maspalomas op Facebook. Een besloten groep op Facebook voor de baasjes en vrijwilligers. Niets leuker dan mee te kunnen leven met het geluk in hun forever home.  Ook worden de geplande evenementen gedeeld op deze pagina. 

Happy People / Happy Dogs 

Don’t shop Adopt 

bottom of page