Zoeken
  • Happy Dog Maspalomas

Babs en Bibi Blog


'Wil jij niet met enige regelmaat een blog schrijven voor de nieuwe website...' was de vraag vanuit het HDM-team naar mij toe. Ik moest me even op het hoofd krabben. 'Blog' klinkt een beetje als een denkbeeldige baksteen, zwaar. Het pretendeert ergens bezit aan serieuze journalistieke bekwaamheid, of in ieder geval de schijn daarvan. Echter mijn hersenspinsels na belevingen slinger ik slechts lukraak op een digitaal kladje, schaaf, wik en weeg ze wat bij, er worden komma's, punten en sporadisch een uitroepteken doorheen gehusseld en als laatste laat ik er een kritisch (ahum) oog op los. En hoppa; verhaaltje geboren. Op die manier zwerven er door de jaren heen hele series van mijn schrijfsels op het internet her en der, Emily is mijn naam. Alleen heten ze van nu af aan dan 'Blog', want dat bekt in dit geval wel lekker.

Het onderwerp van het blog alhier dient bij voorkeur de Happy Maspalomas dog en zijn adoptant te zijn, dat spreekt vanzelf. En dat treft dan bijzonder gelukkig, want ik heb twee geadopteerde Gran Canariaanse exemplaren in huis. Een komisch duo is het zeker, extremer verschillend in psyche, fysiek, karakter en gedrag kunnen mijn Bibi en Babs samen niet zijn. Wat natuurlijk wel een prettige bijkomstigheid is als je er avonturen mee wilt beleven. Zo nu en dan zal er misschien ook een tip of link naar een relevante website of interessant behapbaar wetenschappelijk feitje tussen de alinea's door neerploffen, aansluitend op de beschreven ervaringen. En met een beetje geluk dendert er soms nog een tijdelijke opvanger door mijn schrijfsels heen in de run naar zijn gouden mandje. Wauw, aan inspiratie zal het mij niet ontbreken, en ik popel om aan de Babs en Bibi Blog te beginnen. Nu de lezers nog.

154 weergaven6 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Geduld

Maf