Rayos

Rayos woont nog in de rescue op Gran Canaria.

RAYOS ZOEKT EEN BAASJE
Drie maanden geleden kwam dit prachtige ventje doodsbang en broodmager binnen bij ons in de rescue. Volgens het verhaal is hij samen met zijn zusje als oudere pups achtergelaten in verlaten gebied en samen zijn ze daar opgegroeid. Mensen uit de omgevingen gaven ze te eten en probeerden ze te vangen maar helaas zonder resultaat. Totdat het noodlot toesloeg en de honden vergiftigd werden. Zijn zusje overleed en Rayos was zwak maar hij heeft het overleeft en kon worden gevangen. Wij werden gevraagd hem mee te nemen naar de rescue en natuurlijk hebben wij hem met open armen ontvangen.
Rayos is een mooie podenco mix, hij heeft een hart van goud en is ontzettend lief van karakter, maar de angst is helaas nog wel aanwezig. Het leven in de rescue is daarom zwaar voor hem, door het lawaai en de vreemde mensen verbergt hij zich achter zijn mandje en wil onzichtbaar zijn. Toch heeft hij na drie maanden al grote stappen gemaakt en heeft hij veel geleerd van de andere honden om zich heen. Op de speelweide verandert hij in een vrolijke speelse hond die geniet van zijn vrijheid en het gezelschap van de andere 4 voeters. Zijn blik verandert en hij durft zich helemaal te geven. Ook in het bijzijn van een stabiele hond voelt dit ventje zich veel zekerder en gaat hij graag mee naar buiten voor een fijne wandeling. Auto’s, harde geluiden en mannen zijn toch wel zijn grootste angst, maar in een rustige omgeving kan hij heerlijk genieten van de uitstapjes.
Mooie Rayos heeft een geschatte leeftijd van 1,5 jaar, hij weegt 17 kilo met een schofthoogte van 54 cm en hij is gecastreerd. Voor deze lieverd is het heel belangrijk een fijn thuis te vinden waar hij een lieve en stabiele honden vriendje zal hebben. Rayo zal zich gesterkt voelen en sneller zijn angst kwijt raken. In de rescue waren zijn honden maatjes Liam & Loa, maar sinds hun vertrek is lieve Rayos weer in zijn schulp getrokken. Graag zien wij hem daarom zo snel mogelijk in een rustig en veilig huisje bij een baasje met geduld die Rayo te tijd geeft om zijn vertrouwen op te bouwen zonder iets van hem te verlangen. Rayo heeft een rustige, veilige omgeving nodig en een baasje met begrip, geduld en tijd en natuurlijk een lief hondenmaatje om zijn vertrouwen terug te winnen. Hou jij van honden en van een uitdaging en wil je deze lieverd een mooie toekomst geven, laat het ons dan graag weten.
Aanmeldingen

FB_IMG_1646812797730.jpg
FB_IMG_1646812801280.jpg
FB_IMG_1646812804996.jpg
FB_IMG_1646812807421.jpg
FB_IMG_1643392000664.jpg
FB_IMG_1643391994748.jpg
FB_IMG_1643391996926.jpg