top of page

Ons team, een voorstelrondje

Desiree

Team Bemiddeling, Team huisbezoeken Team opvang

Hallo,

mijn naam is Desiree en ik ben sinds enkele maanden vrijwilligster bij HDM als bemiddelaar  en sinds kort team huisbezoeken.

Na 25 jaar een rijschool gehad te hebben heb ik een time out van 1 jaar gehad.

Nu ben ik al weer 5 jaar werkzaam op Chemelot Geleen. Daar zorg ik als Allround Security Support voor de veiligheid. In deze functie ondersteun ik de meldkamer, brandweer en de security officers. Ook werk ik met narcoticahonden.

Ik woon samen met mijn Benz, een kruising Rottweiler /Mechelaar van 8 jaar, in Hoensbroek.

Mijn werk bij HDM bestaat uit bemiddeling en sinds kort ook het regelen van huisbezoeken.

Ik heb in korte tijd al een tiental hondjes mogen plaatsen, vanuit opvang en rechtstreeks vanuit Gran Canaria. De aankomsten op het vliegveld samen met de nieuwe baasjes zijn een groot feest !

 Ook mooi is het dat ik de honden na de adoptie en in de opvang nog kan blijven volgen. Ik houd contact en krijg dan een goed beeld van hoe ze het doen op hun nieuwe adres. Het is intensief werk , maar het is leuk om alles in de praktijk en ook op papier op de juiste wijze af te handelen.

315532018_430922299250919_1395826356789950315_Desiree_edited.jpg

Kim

Team Bemiddeling, Team Huisbezoeken, Team opvang

Mijn naam is Kim.
Ik ben halverwege de 40 en woon samen met podenco's Mateo, Kyla en Kirby in een klein dorpje.
We proberen om elke dag flinke wandelingen te maken, want daar genieten we allemaal intens van.
Mijn honden zijn een verrijking van mijn leven en dit gun ik iedereen, vandaar dat ik als vrijwilliger actief ben bij Happy Dog Maspalomas, zodat zoveel mogelijk mensen en honden elkaar kunnen vinden .

Kim_edited.jpg

Mariska

Aankomstbegeleidster

Goedendag,
mijn naam is Mariska en ik ben sinds 2017 vrijwilliger bij HDM.
Ooit begonnen als opvanger van mijn lieve Flor, en daarna nog vele andere honden opgevangen. Ook doe ik de aankomsten op airport Rotterdam.
Ik ben vereerd deel uit te mogen maken van het Happy Dog Maspalomas team.
Diervriendelijke groet,
Mariska

Mariska.jpeg

Monique O

Team bemiddeling, Team administratie

Ik ben Monique O.
Na vele jaren op vakantie te zijn geweest op Gran Canaria ,kwam op een moment de drang om eens te kijken of er een asiel zat op GC.En die was er, nog gerund door een Nederlandse ook.Contact was zo gelegd. En zo kwam het dat wij in 2016 eens op bezoek gingen. Daar kwam de vraag : willen jullie hondjes laten meevliegen naar Nederland? Zo gezegd zo gedaan en van het een kwam het ander. En de zuigkracht trok mij het latere Happy Dog Maspalomas in.
Mijn dochter en ik doen soms huisbezoeken, en we nemen nog steeds hondjes mee naar Nederland. Daarnaast doe ik nu administratieve taken en bemiddel ik honden.
Ik ben blij een schakel in deze ketting te zijn en ben tevens blij deel uit te maken van een hele fijne ploeg mensen. Die allen 1 doel voor ogen hebben. Honden zo goed mogelijk te laten aansterken, zo goed mogelijk te plaatsen, en zolang als het nodig is de adoptanten bij te staan.
Lieve groet,
Monique O

monique_edited.jpg

Annemiek

Bestuur

Mijn naam is Annemiek van Beek. Sinds 2017 kan ik mijn tijd wat meer zelf inplannen en wat doe ik daarmee. Mijn passie volgen, Honden !!  Happy Dog Maspalomas kwam ik tegen op Facebook en het idee werd gevormd. Ik ga een hondje opvangen. Zo kwam Fonsi bij me in opvang. Na een paar omzwervingen kwam hij weer terug om nooit meer weg te gaan.  Maar het gaat verder.  HDM kruipt in mijn bloed en daarmee in m'n hart. Huisbezoeken, bemiddelen,  meedenken, meeleven. Fijne adoptanten, lieve opvanggezinnen, huisbezoekers, vluchtbegeleiders, donateurs etc. etc. Iedere schakel is even belangrijk.

41930109_886309228238916_8743137247974391808_n.jpg

Margaret

Promotie, Administratie

Mijn naam is Margaret van Vliet en ik ben woonachtig in Dordrecht . Hier woon ik samen met mijn man en mijn trouwe viervoeter Smiley vlakbij bij een heerlijk wandel gebied de Biesbosch. Ik heb 2 kinderen ,een dochter en een zoon, allebei uitwonend en ik heb van beide een mooie kleinzoon gekregen, en wat een rijkdom onze 2 kleinzoons , waar we dan ook zeker van genieten . Via Facebook ben ik een aantal jaren geleden bij HDM terecht gekomen . Ik ben begonnen als bemiddelaar maar helaas bleek dat niks voor mij te zijn . Toen heb ik een tijdje bij team huisbezoeken gezeten tot dat er iets anders op mijn pad kwam bij HDM.  Ik houd nu de administratie in onze dropbox bij en houd ook facebook van HDM nl en de website bij ,dit samen met nog een andere vrijwilligster .  En in geval van nood help ik waar ik kan helpen. Dit vrijwilligers werk doe ik met veel liefde en passie ,en is voor mij ideaal te combineren met mijn werk in de zorg.

919948_4879606824876_585178478_o.jpg

Marloes

Team Promotie

Hoi allemaal!
Mijn naam is Marloes Langhout en ik ben sinds 2017 (met een korte
tussenpauze) betrokken bij HDM. In de zomer van 2017 gingen wij voor
het eerst op vakantie naar Gran Canaria. We hebben toen voor het
eerst de rescue bezocht en mochten op de terugvlucht 4 hondjes
meenemen. Eenmaal thuis wilde ik graag iets kunnen betekenen voor
de zwerfhonden op het eiland. Ik heb mij aangemeld als vrijwilliger en
ben toen begonnen bij Team Promotie. Tussendoor heb ik nog een
aantal honden mogen bemiddelen maar dit was lastig te combineren
met mijn werk als fulltime leerkracht in het speciaal onderwijs.
In de zomer van 2018 waren wij weer op het eiland te vinden, uiteraard
mocht een bezoekje aan Sylvia en de honden niet ontbreken! Tijdens ons
bezoek zagen we een klein, lief en schattig hondje voorbij wandelen;
Maya. Ze trok meteen onze aandacht en we wilden haar graag adopteren.
Ook mijn ouders waren inmiddels verliefd geworden op het mooie koppie
en zodoende besloten we samen om Maya te adopteren. Maya is
intussen alweer 4,5 jaar bij ons in Nederland en ze doet het hartstikke
goed! Ze is een aantal dagen in de week bij ons, en een aantal dagen bij
mijn ouders. Zo is ze zo min mogelijk alleen. We kunnen haar niet meer missen!

315893482_475859624612166_2836521239749874563_n.jpg

Paula

Administratie

Mijn naam is Paula Pols, ben 59 jaar en woon in Amstelveen, samen met mijn kat Floortje. Ik werk op de salarisadministratie van de HvA en de UvA en dat was aanleiding voor Annemiek (toenmalig tennismaatje) om mij te vragen of ik het financiele stokje wilde overnemen van Loeky. Tuurlijk zei ik ja want hoewel ik echt een kattenmens ben hou ik ook van honden en cijfers en vind HDM een heel goed initiatief. Zelf heb ik even een HDM hond Paco mogen opvangen en aan de lijve ondervonden hoe lief deze honden zijn ondanks dat ze veel ellende hebben meegemaakt. Helaas ging het niet samen met mijn katten en is er een liefdevol huis voor hem gevonden. En volg ik zijn avonturen nog steeds op Facebook. Ben trots op ons HDM team want het lukt toch altijd weer om een gouden mandje te vinden voor heel veel mooie lieve honden.

Paula.jpg

Jeroen

Promotie

Ik ben Jeroen, ben opgegroeid met honden, heb een creatieve loopbaan genoten, ben me gaan interesseren voor dieren die een naar verhaal hebben, vooral voor honden. Heb zelf, na in Thailand veel voor zwerfhonden gezorgd te hebben (mijn bijnaam daar was Dr. Joe), in Nederland, toen het praktisch gezien weer voor me mogelijk was, een mix-herder uit Kreta geadopteerd. Anderhalf jaar later ben ik pleeghuis geworden voor een andere hond uit Kreta. Maar ik werd natuurlijk een failed foster: twee van die lieverds in huis wil je nooit meer missen!
Kort daarna heb ik me als vrijwilliger aangemeld bij verschillende non-profit rescue organisaties. Daar was ik enige tijd chauffeur om honden te rijden vanaf een vliegveld naar het opvanggezin of de adoptant. Op een gegeven moment ben ik in aanraking gekomen met Happy Dogs Maspalomas en heb mij het lot van podencos vooral aangetrokken. In die tijd was ik ook vrijwilliger in een van de grootste hondenspeeltuinen van Nederland in Vlaardingen en heb daar veel over hondengedrag geleerd. De 'baasjes' waren trouwens vaak nog interessantere studie-objecten, omdat je je van velen kon afvragen waarom ze eigenlijk een hond hadden..
Bij Happy Dogs ben ik op een goede dag aanspreekpunt opvang geworden, wat inhield dat gastgezinnen mij konden vragen om raad of advies inzake hun opvangdier. Wetende dat er een superteam achter de schermen opereert durfde ik deze dankbare, maar ook verantwoordelijke taak wel op me te nemen. Om persoonlijke redenen heb ik me enige tijd teruggetrokken en ben teruggekomen om te zien of ik me nuttig kon maken als nieuwsbrief vormgever, dichtbij mijn laatste serieuze beroep.
Ondertussen zijn mijn vrouw (ook volledig toegewijd aan de verzorging van minderbedeelde honden) en ik verhuisd naar Italie, waar we een nieuw bestaan hebben opgebouwd. Ook hier zijn de omstandigheden voor honden en katten verre van ideaal door vooral de ongevoelige manier waarop hier tegen huisdieren wordt aangekeken: voor veel mensen zijn het instrumenten, gereedschappen, met een taak en een functie; worden ze oud of ziek dan zijn ze vaak niet meer gewenst en worden ze verlaten, weggedaan, vermoord of mishandeld. Dus hebben mijn vrouw en ik nog maar wat honden erbij genomen, we hebben tenslotte een veilig ruim terrein waar ze helemaal vrij kunnen zijn en weer genieten van hun leven. Inmiddels hebben we nog twee van de vier honden uit Nederland over en hebben we  drie stumperds uit de regio opgenomen; morgen komt er nog een schatje bij. Het bloed kruipt, zeggen ze dan... Groetjes van deze hondengek.

421499773_7056594277721982_4899695765856387782_n.jpg
bottom of page